Elmentem!Vörösboros tarhonyás pörkölt
Hozzávalók:
- 30 dkg pörköltnek való sertéshús
- 1/2 pohár tarhonya
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- chili szósz
- vörösbor
- ecetes uborka
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A hagymákat, paprikákat, paradicsomokat, petrezselymet felaprítom A húst kockára vágom. A tarhonyát megfőzöm.
A hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, majd amikor már kicsit megpirult, a zöldségeket, fűszerezem, öntök bele chili szószt és vörösbort.
Ha főzés közben nem lenne elég leve, pótlom még vörösborral. Amikor a hús már puha, belekeverem a tarhonyát.
Tálalok, koriander levéllel és chili paprikával díszítek.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.