Vörösboros tarkababfőzelék füstölt pörccel és tejföllel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot előző este beáztatom.
Másnap reggel a feldarabolt pörcöt felteszem főni.
Majd a babot is elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm.
Amikor a pörc is megpuhult, hozzáöntöm a babhoz.
Olajon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, és világos barna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A tejföl felét, a vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, és összeforralom.
Tálaláskor szedek a tányérba a levesből és a pörcből. Kanalazok rá tejfölt és teszek rá chilit. Kenyérrel kínálom.