Vörösboros tejfölös bableves füstölt tarjával csípős kolbásszal
Hozzávalók:
A csipetkéhez:
|
|
Elkészítés:
A tarját kisebb szeletekre vágom, s beáztatom. A babot megmosom, s ugyancsak beáztatom.
Másnap a hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyem gyökeret, a zeller gumót és a krumplit megpucolom. A répákat, petrezselyem gyökeret hosszában kettévágom, s darabolom, a zeller gumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a tarja darabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket, s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is. Majd meggyúrom a csipetke tésztáját.
A végén öntök bele vörös bort, belecsipkedem a tésztát, s behabarom lisztes tejföllel.
Tálaláskor egy tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, szórok rá petrezselyemlevelet.s díszítem chili paprikával.