Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst vízbe beáztatjuk.
A hagymát felaprítjuk. A paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbe vágjuk.
Egy edényben libazsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zúzát. Fehéredés után ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, majd felengedjük kevés vízzel, és kb.90 percig főzzük.
Közben a rizst sós vízben megfőzzük.
Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet, belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk.
A zúza pörköltet a rizs körettel, petrezselyemmel megszórva, tejflöllel és chilivel díszítve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Szeretem a belsőségeket, zúzapörkölt ritkán készül, mert pl. a májhoz képest sokáig kell főzni.