Vörösboros-tejszínes gomba polentával
Hozzávalók:A gombához:
Polenta hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A gombát vágjuk fel kisebb, vékony csíkokra. A bacont és a póréhagymát vágjuk fel apró kockákra.
Egy serpenyőbe (v. wok-ba) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott bacont és kezdjük el sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá az apróra felvágott póréhagymát, majd addig pároljuk még a hagyma kissé összeesik.
Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott gombát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük alaposan össze, majd addig pároljuk még a gomba levet enged. Ekkor öntsük fel a borral, majd néha megkeverve addig pároljuk, még zsírjára sül.
Amikor már teljesen elpárolgott a folyadék, a bacon és a gomba teljesen puhára főtt, akkor szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd alaposan keverjük össze.
Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd kevergetve addig főzzük, még a szaft kissé besűrűsödik.
A vizet forraljuk fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a kukoricadarát. Ezután ízlés szerint sózzuk, és alacsony hőfokon, kevergetve addig főzzük, még besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a margarint, majd keverjük simára.
Az elkészült polentát rögtön tálaljuk, mert különben összeáll.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a vörösboros-tejszínes gombát a polentával kínáljuk.