Vörösboros vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst vágjuk fel kockákra.
Dinszteljük meg a felkockázott szalonnát és a hagymát a zsiradékon egy kevés sóval. Adjuk hozzá a felaprított (vagy zúzott) fokhagymát, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot
Ha megfonnyadtak a paprikák, szórjuk meg a fűszerekkel, majd rakjuk rá a húst. Keverjük el, hogy picit megpiruljon, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, öntsük fel kevés vízzel, hogy ellepje, és dobjuk bele a borókabogyót is.
Ha elfőtt a víz, borral pótoljuk, és fedő alatt puhára főzzük.
Ízlés szerint egy csipet fahéjjal is megbolondíthatjuk. (Én is féltem tőle, de tettem bele, és nem rontotta el)
Főtt burgonyával és uborkasalátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ízlés szerint fűszerezzük, akár kakukkfüvet, majorannát is használhatunk hozzá.