Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, és kevés zsiradékon pirítani kezdjük. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és a szalonnához adjuk. Üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és elkeverjük. Kevés vizet öntünk alá, majd lefedve pároljuk tovább.
Közben megpucoljuk és felkarikázzuk a sárgarépát. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a répát, a vörösbort, és ha szükségesnek látjuk egy kevés vizet is. Lefedve addig pároljuk, míg a répa és a hús teljesen megpuhul. A végén hozzáadjuk a borsót is, és 5 perc alatt készre főzzük.
Főtt burgonyával, tésztával, nokedlivel és savanyúsággal kínáljuk.