Elmentem!Vörösboros zöldségleves gazdagon parasztkolbásszal
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- néhány szelet póréhagyma
- póréhagyma zöldje
- 1 db karalábé
- 4 db karalábé levél
- 1/4 kelkáposzta
- 1 szelet zellergumó
- 1 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db étkezési piros paprika
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db paradicsom
- petrezselyem levél
- chili paprika
- füstölt szalonna bőrével
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt köménymag
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- egy szál míves parasztkolbász
- olíva olaj
- vörösbor
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A vörös hagymát és a fokhagymát apróra vágom.
A póréhagymát, a gyökér zöldségeket, paprikákat és a kolbászt karikázom, a zellert, karalábét, paradicsomot és a szalonnát kockára vágom, a petrezselymet és a karalábé leveleket aprítom.
Egy lábasban az olajon megsütöm a szalonnát, majd megpirítom a hagymákat, végül a zöldségeket. Fűszerezem, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a kolbászkarikákat, öntök bele vörösbort.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.