Walesi mazsolás keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A mazsolát áztassuk be melegített rumba, vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje. (így megpuhul, és nagyon finom lesz)
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat, (én a levét is beleöntöttem).
Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és a mazsoláról beleöntjük a rumot, itt vigyázzunk a rummal, ha a narancs levét is beletesszük, hogy ne legyen híg a tésztánk.
Végül beleforgatjuk a mazsolát is. (Én most Kalifa mediterrán mixet használtam a mazsola mellett, nagyon finom)
Két kanál segítségével formáljunk halmokat a masszából sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben addig sütjük amíg szép aranysárga nem lesz.
Lehet bele rakni apróra vágott diót,mogyorót, mandulát, de akár csoki darabokat is.
Finom sütemény, ami pléh dobozban sokáig eláll, akár az adventi időszakra is elkészíthető.