Zablisztes juhtúrós-hagymás sztrapacska
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát finomra reszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, és összedolgozzuk a tésztát.
Jóval tömörebb tésztát kell kapnunk, mint a klasszikus nokedli tészta, és jó ragacsosat.
Sós, forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul, és a galuskák a víz felszínére úsznak.
Egy lábosban kevés olajat hevítünk, beledobjuk a felkockázott szalonnát, és az apróra vágott hagymákat. Megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rámorzsoljuk a juhtúrót.
A kifőtt galuskát leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, majd a juhtúrós szalonnára szedjük.
Összeforgatjuk, Ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel és kápia paprikával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ízlés szerint a juhtúróhoz tejfölt is keverhetünk, akkor sokkal szaftosabb lesz.