Zabpelyhes aszalt szilvás keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral jó habosra kikeverjük. ( Lehet fehér cukrot is használni, de akkor nem lesz ilyen sötét a színe.) Ezután hozzáadjuk a tojást is és a vanília esszenciát.
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas masszához adjuk. Alaposan elkeverjük, és legvégül beleforgatjuk az apróra vágott aszalt szilvát.
Ha a szilva nagyon száraz, akkor be kell áztatni fél órára langyos vízbe, majd leszűrve, szárítva apróra vágni.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk a tésztából majd ellapítjuk. A tepsire rakosgatjuk. Nagyon nem nőnek meg, de azért ne rakjuk őket túl közel egymáshoz.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük a kekszeket. A sütőből kivéve még puhák, de ahogy hűlnek, úgy megszilárdulnak.
Nagyon finom, kicsit ragadós kekszek lesznek, és az aszalt szilva még egy plusz jó ízt ad neki.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítése nagyon egyszerű és aszalt szilván kívül bármit tehetünk bele, mazsolát, aszalt áfonyát, aszalt sárgabarackot. stb.