Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Zabpelyhes aszalt szilvás keksz

Zabpelyhes aszalt szilvás keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpelyhes aszalt szilvás keksz

Zabpelyhes aszalt szilvás keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg puha vaj
  • 15-20 dkg barna cukor (nálam 15 dkg)
  • 1 tojás
  • 10 dkg darált mandula vagy dió, mogyoró (nálam mandula)
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. vanília kivonat
  • pici só
  • 1/2 tk. fahéj
  • 25 dkg zabpehely
  • 20 dkg apróra vágott aszalt szilva
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral jó habosra kikeverjük. ( Lehet fehér cukrot is használni, de akkor nem lesz ilyen sötét a színe.) Ezután hozzáadjuk a tojást is és a vanília esszenciát.

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas masszához adjuk. Alaposan elkeverjük, és legvégül beleforgatjuk az apróra vágott aszalt szilvát.

Ha a szilva nagyon száraz, akkor be kell áztatni fél órára langyos vízbe, majd leszűrve, szárítva apróra vágni.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk a tésztából majd ellapítjuk. A tepsire rakosgatjuk. Nagyon nem nőnek meg, de azért ne rakjuk őket túl közel egymáshoz.

180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük a kekszeket. A sütőből kivéve még puhák, de ahogy hűlnek, úgy megszilárdulnak.

Nagyon finom, kicsit ragadós kekszek lesznek, és az aszalt szilva még egy plusz jó ízt ad neki.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítése nagyon egyszerű és aszalt szilván kívül bármit tehetünk bele, mazsolát, aszalt áfonyát, aszalt sárgabarackot. stb.

Zabpelyhes aszalt szilvás keksz 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére