Elmentem!Zacskóban sült nyúl
Hozzávalók:
- 1 nyúl
- vadfűszer
- fél pohár víz
- sütőzacskó
|
Elkészítési idő: |
1óra 45 perc |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
2000-2500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A feldarabolt nyulat jól megmossuk, és szárazra töröljük. Egyenként bedörzsöljük vadfűszerrel, és sütőzacskóba rakjuk. Fél pohár vizet öntünk mellé, majd bezárjuk a zacskó száját, és megböködjük egy tűvel, hogy a gőz távozni tudjon sülés közben.
180 fokra előmelegített sütőben jó másfél órát sütjük. Nyomjuk meg a zacskón keresztül a húst, és ha benyomódik akkor megsült.
Ha szeretnénk, a fóliát felvágva meg is piríthatjuk.
Salátával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
A nyúlhús az egyik legegészségesebb hús, a hal után.
Zacskóban sült nyúl 3.86/5 (7 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!