Zara szelet Eta módra
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgás masszához felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összeforgatjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez az egész tojásokat a cukrokkal elkezdjük felverni. Olyan edényt válasszunk, amit egy másik edényre tudunk tenni és nem esik bele. Közben egy nagyobb lábasban a tűzhelyre teszünk vizet, majd felforraljuk. Amikor a víz felforrt a másik edényt, amiben a tojások vannak, rátesszük és kevergetjük, ezt már kézi habverővel is végezhetjük. Vigyázzunk a krémmel, mert először a térfogata nőni fog, majd utána csökkenni. Akkor jó a krém, ha a térfogata csökken. Ekkor levesszük a vízfürdőről és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk vele.
A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, erre kenjük a dzsemet. A másik lapot is megkenjük a krémmel, majd krémes felével lefelé az epres részre tesszük. Annyi krémet hagyjunk, hogy a tetejét is meg tudjuk kenni vékonyan. A tetejére szórjuk a diót.
Én még olvasztott csokival is díszítettem. Pár órára hűtőbe tesszük.