Főoldal / Desszertek / Zebra tekercs Eta módra

Zebra tekercs Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zebra tekercs Eta módra

Zebra tekercs Eta módra

Hozzávalók:

A sárga piskótához:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg finom liszt
  • 4 g sütőpor

A kakaós piskótához:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 4 g sütőpor
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek tej

A krémhez:

  • 2 cs. csokis puding
  • 5 dl  tej
  • 4-5 ek. cukor
  • 20 dkg teavaj
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsi mérete: 35x40cm

Megsütjük a piskótákat külön-külön. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjé habbá verjük és félretesszük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd a többi hozzávalóval, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk és 170fokon kb 15 perc alatt megsütjük. (sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos)

Mikor megsültek a lapok még langyosan összetekerjük a papírral együtt és nedves konyharuhába is betekerjük.
Amikor kihűltek a lapok, leszedjük róluk a sütőpapírt és megtöltjük az alábbi krémmel.

A krém elkészítése:
A csokoládés pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral. Langyosra hűtjük.
A puha vajat kikeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd a langyos pudinggal simára keverjük.

A barna lapot megkenjük a  krémmel, rátesszük a sárga lapot, azt is megkenjük krémmel és a két tésztát szorosan összetekerjük. Egy kevés krémmel kívül is bevonjuk a tekercseket, majd betesszük a hűtőbe dermedni.
Csokoládéforgáccsal is díszíthetjük, majd szeletelve kínáljuk.

A másik tekercs ugyan ilyen csak ott megcserélem a tésztákat, alsó a sárga, majd a kakaós, illetve csokoládés helyett más ízesítésű pudinggal is elkészíthető a krém.

Zebra tekercs Eta módra 4.43/5 (7 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére