Zebra tekercs Eta módra
Hozzávalók:A sárga piskótához:
A kakaós piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tepsi mérete: 35x40cm
Megsütjük a piskótákat külön-külön. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjé habbá verjük és félretesszük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd a többi hozzávalóval, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk és 170fokon kb 15 perc alatt megsütjük. (sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos)
Mikor megsültek a lapok még langyosan összetekerjük a papírral együtt és nedves konyharuhába is betekerjük.
Amikor kihűltek a lapok, leszedjük róluk a sütőpapírt és megtöltjük az alábbi krémmel.
A krém elkészítése:
A csokoládés pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral. Langyosra hűtjük.
A puha vajat kikeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd a langyos pudinggal simára keverjük.
A barna lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a sárga lapot, azt is megkenjük krémmel és a két tésztát szorosan összetekerjük. Egy kevés krémmel kívül is bevonjuk a tekercseket, majd betesszük a hűtőbe dermedni.
Csokoládéforgáccsal is díszíthetjük, majd szeletelve kínáljuk.
A másik tekercs ugyan ilyen csak ott megcserélem a tésztákat, alsó a sárga, majd a kakaós, illetve csokoládés helyett más ízesítésű pudinggal is elkészíthető a krém.