Főoldal / Levesek / Zellerkrém leves

Zellerkrém leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zellerkrém leves

Zellerkrém leves

Hozzávalók:

  • egy nagyobb zeller
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fehér répa
  • fél deci olaj
  • 2 deci húsleves alap
  • petrezselyem

A habaráshoz:

  • 2 deci tejföl
  • 1 kanál étkezési keményítő
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megpucolom felkockázom, majd olajon egy picit megpirítom.

Felöntöm 1 dl vízzel és közepes lángon megpárolom. Felöntöm húsleves alappal és vízzel,sózom, majd puhára főzöm. Összeturmixolom.

A tejfölt elkeverem az étkezési keményítővel, hozzákeverek 1 merőkanállal a levesből (hőkiegyenlítés) majd a leveshez adom, így behabarva azt.

Pirított zsemlekockával tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Amikor hús levest főzök, mindig teszek kis edényekbe a fagyasztóba a levéből, és amikor szükséges kiveszem és felhasználom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére