Főoldal / Levesek / Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb zellergumó
  • ½ csomag szárzeller /angol zeller,halványító zeller/
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főző tejszín
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk,kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk.

A vajon 10-15 percig pároljuk a zellert. Sózzuk, borsozzuk ételízesítőt adunk hozzá,felöntjük vízzel vagy alap lével / leveskockából is jó /és fedő alatt puhára főzzük.

Az egészet összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk.

Leves gyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére