Főoldal / Desszertek / Zita szelet

Zita szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zita szelet

Zita szelet

Hozzávalók:

  • 5 tojássárgája
  • 5 kanál víz
  • 10 deka porcukor
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 10 deka darált dió
  • 10 deka liszt
  • fél cs. sütőpor
  • 5 tojásfehérje

A krémhez:

  • 20 deka ráma margarin
  • 20 deka porcukor
  • ízlés szerint rum
  • 25 deka gesztenyemassza
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 deci tej

A tetejére:

  • 10 deka étcsoki
  • 5 deka margarin
  • fél deci olaj
  • 5 deka fehér csoki
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet,a darált diót
és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan a csokis masszához forgatjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült piskótát kettévágjuk.
A tepsi mérete34cmx32cm.

A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd kettéosztjuk.

Az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát és ízlés szerint rumot.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, amikor kihűlt a másik fele margarinos krémmel összekeverjük.

Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kenjük, erre tesszük a vaníliás krémet és végül betakarjuk a második kakaós lappal.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

Zita szelet 3.78/5 (9 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére