Főoldal / Főzelékek / Zöldbab főzelék-Nemzetikonyhától

Zöldbab főzelék-Nemzetikonyhától

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbab főzelék-Nemzetikonyhától

Zöldbab főzelék II

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga-hüvelyű zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg zeller
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, hozzáöntjük a zöldbabot majd összekeverjük.
Meghintjük a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi.
Beletesszük a zellert, a babérlevelet és a fokhagymát.
Lefedjük és a fedő alatt 20 percig főzzük.

Liszttel, a tejföllel és pici vízzel habarást készítünk, amit a megfőtt babbal csomómentesre elkeverünk. Egyet forralunk rajta és akár feltéttel (pl: fasírt), de feltét nélkül is fogyaszthatjuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére