Főoldal / Főzelékek / Zöldbab, Sárgabab főzelék

Zöldbab, Sárgabab főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbab, Sárgabab főzelék

Zöldbab Sárgabab főzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Sós vízben megfőzzük a feldarabolt zöldbabot.
Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát majd rászórjuk a lisztet, végül hozzáadjuk a piros paprikát, átkeverjük (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz), felengedjük egy kevés langyos vízzel és a bab főzőlevéből 1-2 merőkanálnyival.

Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Alacsony lángon meg-meg kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
Mikor kellően besűrűsödött, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár perc főzés után ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.

Fagyasztott zöldbabbal ugyanígy dolgozunk.

Amennyiben üveges babunk van, akkor a levével együtt melegítjük,ha elfőne a folyadékot pótoljuk, majd berántjuk.

Zöldbab, Sárgabab főzelék 4.80/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére