Zöldbab, Sárgabab főzelék
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a feldarabolt zöldbabot.
Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát majd rászórjuk a lisztet, végül hozzáadjuk a piros paprikát, átkeverjük (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz), felengedjük egy kevés langyos vízzel és a bab főzőlevéből 1-2 merőkanálnyival.
Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Alacsony lángon meg-meg kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
Mikor kellően besűrűsödött, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár perc főzés után ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
Fagyasztott zöldbabbal ugyanígy dolgozunk.
Amennyiben üveges babunk van, akkor a levével együtt melegítjük,ha elfőne a folyadékot pótoljuk, majd berántjuk.