Főoldal / Tészta ételek / Zöldbabos-paradicsomos lepény

Zöldbabos-paradicsomos lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zöldbabos-paradicsomos lepény

Zöldbabos-paradicsomos lepény

Hozzávalók:

  • 1 cs. tönkölyös pizza tészta (Tante Fanny)
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 ek. olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldbab két végét vágjuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot, és a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb. 10 percig. Végül hűtsük ki, majd turmixoljuk össze, vagy botmixerrel pépesítsük.

A készen vásárolt pizza tésztát csavarjuk ki a papír segítségével, majd egyenletesen kenjük rá a pürésített paradicsomot. Szórjuk meg a zöldbabbal, és csipkedjük rá a bacont.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 15 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, majd reszeljük rá a sajtot, és tegyük vissza még kb. 5 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére