Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és felhevített zsiradékon megfuttatjuk. Rádobjuk a kockára vágott húst, átkeverjük, hogy szépen kifehéredjen, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Kevés vizet öntünk alá és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. (Ha főzés közben elpárolog a víz, pótoljuk)
A végén hozzáadjuk a borsót, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel és 10perc alatt készre főzzük.
Amíg a pörkölt készül, elkészítjük a nokedlit.
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. Fakanállal, lassan, összekeverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyíthatunk rajta.
A nokedli szaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé helyezzük, beleöntjük a nokedli tésztát, és a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit. Ha a nokedlik feljöttek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és folyóvízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze.
A pörköltet a nokedlivel és savanyúsággal kínáljuk.