Zöldfűszeres bundás csirke rudacska és hercegnő karfiol – paleo
Hozzávalók:
A panírozáshoz:
A karfiolhoz:
|
|
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, összetörjük krumplinyomóval, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kókuszlisztet, majd alaposan kikeverjük.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy olajos ecsettel vékonyan átkenjük. A karfiolpürét habzsákba tesszük, és rózsákat nyomunk belőle a papírra. 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük kb. 20-25 perc alatt.
A csirkemell filét kisebb rudakra vágjuk. Sóval és kevés fehér borssal átdörzsöljük. A tojásokat felverjük. A panír többi hozzávalóját aprítógépben vagy darálóban megdaráljuk.
A csirkemell rudakat megmártjuk a tojásban, majd megforgatjuk a panírban és picit rányomkodjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a panírozott húsokat, majd forró sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Félidőben fordítsuk meg őket.
A csirkerudacska elég sötét színű lesz sütés után, világosabb, ha lenmag helyett szezámmagot használunk hozzá.
(Én mustáros fokhagymás kókuszkrémmel tálaltam, de házi majonézzel is nagyon finom.)