Főoldal / Paleo / Zöldfűszeres bundás csirke rudacska és hercegnő karfiol – paleo

Zöldfűszeres bundás csirke rudacska és hercegnő karfiol – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldfűszeres bundás csirke rudacska és hercegnő karfiol – paleo

Zöldfűszeres bundás csirke rudacska és hercegnő karfiol - paleo

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • só, fehér bors

A panírozáshoz:

  • 2 tojás
  • 15 dkg darált mandula
  • 5 dkg darált lenmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1/2 tk. színes bors
  • 1/2 tk. só

A karfiolhoz:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek. kókuszliszt
  • só, bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, összetörjük krumplinyomóval, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kókuszlisztet, majd alaposan kikeverjük.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy olajos ecsettel vékonyan átkenjük. A karfiolpürét habzsákba tesszük, és rózsákat nyomunk belőle a papírra. 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük kb. 20-25 perc alatt.

A csirkemell filét kisebb rudakra vágjuk. Sóval és kevés fehér borssal átdörzsöljük. A tojásokat felverjük. A panír többi hozzávalóját aprítógépben vagy darálóban megdaráljuk.

A csirkemell rudakat megmártjuk a tojásban, majd megforgatjuk a panírban és picit rányomkodjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a panírozott húsokat, majd forró sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Félidőben fordítsuk meg őket.

A csirkerudacska elég sötét színű lesz sütés után, világosabb, ha lenmag helyett szezámmagot használunk hozzá.

(Én mustáros fokhagymás kókuszkrémmel tálaltam, de házi majonézzel is nagyon finom.)

 

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére