Főoldal / Reform ételek / Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves gombával

Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves gombával

Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves gombával

Hozzávalók:

Fűszeres zabkása hozzávalói:

  • 7 dkg zabpehely
  • 2 dl csirkealaplé
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • snidling (ízlés szerint)

Pirított gomba hozzávalói:

  • 30 dkg gomba (pl. csiperke)
  • kakukkfű
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 3 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A petrezselyemzöldet, a snidlinget, és a vajat késes aprítóval (v. turmixgéppel) pépesítsük.

A zabpelyhet szitáljuk át, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába. (érdemes átszitálni, mert különben nagyon ragacsos lesz a kása)

Egy serpenyőbe melegítsük fel a csirkealaplét, majd öntsük hozzá az átszitált zabpelyhet, és keverjük alaposan össze.
Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön. Végül keverjük hozzá a zöld-fűszeres vaj keverékét, és keverjük óvatosan össze.
Állandó keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A frissen szedett kakukkfüvet szedjük le a kemény szárrészről és aprítsuk fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, és a felaprított kakukkfűvel, majd kezdjük el párolni.

Néha óvatosan megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk még a gomba teljesen zsírjára sül, és szép aranybarna színt kap. (amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk)

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére