Főoldal / Szárnyas Ételek / Zöldségágyon sült kacsamell

Zöldségágyon sült kacsamell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségágyon sült kacsamell

Zöldségágyon sült kacsamell

Hozzávalók:

  • 2 db kacsamellfilé
  • 2 db lila hagyma
  • 3-4 db vöröshagyma
  • 3 db kaliforniai paprika
  • olívabogyó
  • 2 ek kukoricaliszt
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 1,5 dl fehérbor
  • kacsazsír
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A melleket besózni és egy kicsit állni hagyni.
Egy serpenyőbe egy pici kacsazsírt tenni, majd a bőrös felével lefelé, belehelyezni a melleket.
Addig sütni, hogy szép piros legyen, majd átfordítani és a másik felét is pár percig sütni. (kb. 10 perc sütési idő alatt elkészül)
Ezután kiszedni a serpenyőből és félretenni.

A hagymát megpucolni, majd vékonyra felcsíkozni. A paprikát félbevágni, a magházat kiszedni és szintén vékonyra felcsíkozni.

A hús sütésénél visszamaradt zsírba elkezdeni párolni a hagymát, majd amikor már kicsit összeesett, hozzáadni a paprikát is.
Közben ízlés szerint sózni, borsozni, megszórni a kakukkfűvel és a rozmaringgal. Aláönteni a bort és pár percig még párolni.

Ezután egy jénaiba önteni a félig megpárolt zöldségeket, majd a tetejére helyezni az elősütött kacsamelleket, tetejét lefedni és előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 20 percig párolni.

Ezután kivenni a sütőből és levenni a húst a tetejéről, majd a zöldségekre rászórni a kukoricalisztet és óvatosan összeforgatni. Végül visszahelyezni a húst, és mellészórni az olívabogyót.
Visszatenni a sütőbe és kb. 10 perc alatt összesütni. (ekkor már nem kell lefedni!!!!)
Ezalatt az idő alatt a szaft szépen besűrűsödik.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk mellé rizst vagy sült krumplit, de magában a hús a zöldségekkel is nagyon finom.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére