Zöldségágyon sült kacsamell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A melleket besózni és egy kicsit állni hagyni.
Egy serpenyőbe egy pici kacsazsírt tenni, majd a bőrös felével lefelé, belehelyezni a melleket.
Addig sütni, hogy szép piros legyen, majd átfordítani és a másik felét is pár percig sütni. (kb. 10 perc sütési idő alatt elkészül)
Ezután kiszedni a serpenyőből és félretenni.
A hagymát megpucolni, majd vékonyra felcsíkozni. A paprikát félbevágni, a magházat kiszedni és szintén vékonyra felcsíkozni.
A hús sütésénél visszamaradt zsírba elkezdeni párolni a hagymát, majd amikor már kicsit összeesett, hozzáadni a paprikát is.
Közben ízlés szerint sózni, borsozni, megszórni a kakukkfűvel és a rozmaringgal. Aláönteni a bort és pár percig még párolni.
Ezután egy jénaiba önteni a félig megpárolt zöldségeket, majd a tetejére helyezni az elősütött kacsamelleket, tetejét lefedni és előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 20 percig párolni.
Ezután kivenni a sütőből és levenni a húst a tetejéről, majd a zöldségekre rászórni a kukoricalisztet és óvatosan összeforgatni. Végül visszahelyezni a húst, és mellészórni az olívabogyót.
Visszatenni a sütőbe és kb. 10 perc alatt összesütni. (ekkor már nem kell lefedni!!!!)
Ezalatt az idő alatt a szaft szépen besűrűsödik.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk mellé rizst vagy sült krumplit, de magában a hús a zöldségekkel is nagyon finom.