Zöldséges darált húsos töltött paprika vörösboros paradicsomszószban
Hozzávalók:
a szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A rizst megfőzöm. A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom.
A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom,sós vízben megfőzöm.
A hagymákat, paprikákat, paradicsomot,gombát, zöldeket aprítom.
Serpenyőben kevés olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, és a gombát. Együtt dinsztelem.
Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.
Egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chili paprikát, majd egy idő elteltével ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.
A paprikákba betöltöm a tölteléket, beteszem a lábasba, mellé a sapkájukat, és a csípős hegyes zöldpaprikát. Lassú tűzön készre főzöm.
Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem.
A lábasba visszateszem a paprikákat, ráöntöm a szószt és összeforralom.
Tálalás:Aa tányérra helyezek egy paprikát, néhány krumplit, és öntök hozzá paradicsomszószt. A paprikára teszek egy kanál tejfölt, és egy bazsalikom levelet.