Zöldséges darált húsos töltött karalábé
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst megfőzöm. A karalábék leveleit levágom, A gyökér felőli résznél egy szeletet levágok, a sapkáját is levágom, a belsejét kivájom.
A forgácsokat darabolom, a szárakat/leveleket szeletelem.
A karalábékat beállítom egy lábasba, öntök rá vizet, sózom, borsozom, szórok bele Vegetát, morzsolok bele marhahúsleves kockát, és legalább 1 óráig főzöm.
A gomba törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, zöldeket felaprítom.
Serpenyőben kevés olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, és az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem.
Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.
Amikor a karalábé már majdnem puha, átteszem egy serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel, melléteszem a karalábé forgácsokat és darabolt szárakat, a kimaradt töltelékből gombócokat formálok, és 180 C fokon hőlégkeverésen párolom, sütöm.
Közben a sajtot lereszelem.
Amikor a hús megsült, kiveszem a karalábékat és gombócokat, a lébe szórok lisztet, teszek bele tejfölt, öntök bele bort, összekeverem.
Visszahelyezem a karalábékat és gombócokat.
Kanalazok rájuk tejfölt, megszórom a reszelt sajttal, és visszateszem a sütőbe, ezúttal grill fokozatra 200 C fokra, készre sütöm.
Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, két húsgombócot, és merek mellé a szaftból. Koriander levéllel díszítem.