Főoldal / Vegetáriánus / Zöldséges fasírt II

Zöldséges fasírt II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges fasírt II

Zöldséges fasírt

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2-3 tojás
  • 2 zsemle
  • 3 dl tej
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk és kevés sós vízben puhára főzzük.A zöldbabot, kelkáposztát és a burgonyát külön főzzük a többitől.

Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a zöldbabot, a kelkáposztát, a burgonyát ledaráljuk. Hozzákeverjük a párolt zöldborsót, a sárgarépát, a tejben áztatott zsemlét. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel zúzott fokhagymával ízesítjük. (adhatunk hozzá különféle fűszerkeverékeket is).

Pogácsákat formázunk belőle és felvert tojásba, majd morzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

A zöldséges fasírtot akár így magában, vagy főzelék feltétként, körettel, savanyúsággal is kínálhatjuk.

Tipp / megjegyzés:
A káposzta nagy leveleit én mindig leszedem és lefagyasztom, jól tűri a fagyasztást, és később felhasználom töltike készítésére.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére