Zöldséges fasírt II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk és kevés sós vízben puhára főzzük.A zöldbabot, kelkáposztát és a burgonyát külön főzzük a többitől.
Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a zöldbabot, a kelkáposztát, a burgonyát ledaráljuk. Hozzákeverjük a párolt zöldborsót, a sárgarépát, a tejben áztatott zsemlét. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel zúzott fokhagymával ízesítjük. (adhatunk hozzá különféle fűszerkeverékeket is).
Pogácsákat formázunk belőle és felvert tojásba, majd morzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
A zöldséges fasírtot akár így magában, vagy főzelék feltétként, körettel, savanyúsággal is kínálhatjuk.
Tipp / megjegyzés:
A káposzta nagy leveleit én mindig leszedem és lefagyasztom, jól tűri a fagyasztást, és később felhasználom töltike készítésére.