Főoldal / Birka / Marha / Zöldséges fasírt szelet – paleo

Zöldséges fasírt szelet – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges fasírt szelet – paleo

Zöldséges fasírt szelet - paleo

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
  • kb. 1+1/2 tk. só
  • 1 tk. őrölt bors
  • 2 kisebb vöröshagyma apróra vágva vagy reszelve
  • 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 nagy tojás
  • 3 dkg arany lenmag darálva
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • kb. 30 dkg párolt zöldség (sárgarépa, karfiol, brokkoli, édesburgonya, pasztinák, stb..)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne.

Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz.

Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe. Süssük még kb. 20 percet, és az utolsó 5 percre kapcsoljuk rá felső grillt, ha van.

Vegyük ki, pihentessük legalább 5-10 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Ha a zöldség túl lenne, és  nem fér bele a fasírtba, verjünk fel 2 kisebb tojást,forgassuk össze a zöldségekkel, adagoljuk és kiolajozott szuflé formákba és süssük meg.

Az ilyen ételekben az a jó, hogy hidegen is nagyon finomak.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére