Zöldséges fasírt szelet – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne.
Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz.
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe. Süssük még kb. 20 percet, és az utolsó 5 percre kapcsoljuk rá felső grillt, ha van.
Vegyük ki, pihentessük legalább 5-10 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Ha a zöldség túl lenne, és nem fér bele a fasírtba, verjünk fel 2 kisebb tojást,forgassuk össze a zöldségekkel, adagoljuk és kiolajozott szuflé formákba és süssük meg.
Az ilyen ételekben az a jó, hogy hidegen is nagyon finomak.