Zöldséges gombaleves
Hozzávalók:
A csipetkéhez:
|
|
Elkészítés:
Felolvasztjuk a zsírszalonnát, ráöntjük a kifilézett és felkockázott húst. Amikor kifehéredik ráöntjük a tetszőleges méretre aprított gombát, tovább pirítjuk és hozzáadjuk a kockázott répákat is. Tovább dinszteljük, majd meghintjük a karikára vágott zöldhagymával, sóval, borssal, köménnyel, majorannával és szerecsendióval.
Felengedjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Az összekötözött zöldség-zöldet beletesszük a levesbe és lefedjük.
A lisztből, a tojásból, a sóból és a felaprított petrezselyemzöldből kemény tésztát gyúrunk.
30-40 perc főzés után a leveshez adjuk és kifőzzük benne a tésztából készített csipetkét.
Tálaláskor, díszítésként a maradék petrezselyemzölddel meghintjük.