Főoldal / Levesek / Zöldséges gombaleves

Zöldséges gombaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges gombaleves

Zöldséges gombaleves 2

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 25 dkg csirkecomb
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 evőkanál só
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg fehérrépa
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 szál zeller zöld
  • 10 dkg házi füstölt szalonna

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • 15 dkg liszt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Felolvasztjuk a zsírszalonnát, ráöntjük a kifilézett és felkockázott húst. Amikor kifehéredik ráöntjük a tetszőleges méretre aprított gombát, tovább pirítjuk és hozzáadjuk a kockázott répákat is. Tovább dinszteljük, majd meghintjük a karikára vágott zöldhagymával, sóval, borssal, köménnyel, majorannával és szerecsendióval.

Felengedjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Az összekötözött zöldség-zöldet beletesszük a levesbe és lefedjük.

A lisztből, a tojásból, a sóból és a felaprított petrezselyemzöldből kemény tésztát gyúrunk.

30-40 perc főzés után a leveshez adjuk és kifőzzük benne a tésztából készített csipetkét.
Tálaláskor, díszítésként a maradék petrezselyemzölddel meghintjük.

Mentés

Zöldséges gombaleves 5.00/5 (3 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére