Zöldséges húsgombócleves
Hozzávalók:A húsgombócokhoz:
A leveshez:
|
|
Elkészítés:
Először a húsgombócokat készítjük el. A rizst előfőzzük, majd kéz melegre hűtjük. A darált pulykahúst, a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a reszelt hagymával, és a tojásokkal összedolgozzuk. Kisebb gombócokat formázunk belőle és sütőpapírra sorakoztatjuk őket.
A megtisztított, felkarikázott répát, a petrezselyem gyökeret, a csíkokra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát kevés olíva olajon megpároljuk. Megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni. (jó bőségesen) Mikor felforrt hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget, a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemeljük a fazékból. A lébe beletesszük a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére. Ettől kezdve újabb 5 percig főzzük.
A levesléből kiemelünk 1 merőkanálnyit, külön tálban csomómentesre keverjük a tejföllel, és visszaöntjük a levesbe.
Tejföllel tálaljuk.