Főoldal / Sertés ételek / Zöldséges karaj párolt rizzsel

Zöldséges karaj párolt rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zöldséges karaj párolt rizzsel

Zöldséges karaj párolt rizzsel

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 60 dkg sertés rövidkaraj (csontozott)
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg mexikói keverék (mirelit)
  • 10 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 dl víz

A körethez:

  • 1 bögre rizs (nagy)
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 4 dl víz (forró)
  • só ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Előző nap este a karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. Letakarva hűtőben pihentetjük.

Az olaj egy részét lábasban megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát. Kicsit átkeverjük, majd öntünk rá kb. fél dl vizet. A hagymát kevergetjük, majd amikor látjuk, hogy kezdi elfőni a levét, kézi krumplitörővel pépesre nyomkodjuk. Ezt a hagymapépet üvegesre dinszteljük. Beletesszük egyenként a karajszeleteket, és fehéredésig sütjük kevergetve. Ezután meghintjük pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük forró vízzel és puhulásig főzzük.

Közben elkészítjük a köretet. Olajon üvegesre hevítjük a bögre rizst, sózzuk, majd felöntjük két bögre forró vízzel. Hagyjuk egy kis ideig forrni. Ezután fedővel letakarjuk, és hagyjuk puhulni.
Amikor a karajszeletek elfőtték a levet és megpuhultak, beletesszük a zöldségkeveréket. Átrotyogtatjuk, ha kell, utána sózunk.
Forrón tálaljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére