Zöldséges karaj párolt rizzsel
Hozzávalók:A húshoz:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
Előző nap este a karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. Letakarva hűtőben pihentetjük.
Az olaj egy részét lábasban megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát. Kicsit átkeverjük, majd öntünk rá kb. fél dl vizet. A hagymát kevergetjük, majd amikor látjuk, hogy kezdi elfőni a levét, kézi krumplitörővel pépesre nyomkodjuk. Ezt a hagymapépet üvegesre dinszteljük. Beletesszük egyenként a karajszeleteket, és fehéredésig sütjük kevergetve. Ezután meghintjük pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük forró vízzel és puhulásig főzzük.
Közben elkészítjük a köretet. Olajon üvegesre hevítjük a bögre rizst, sózzuk, majd felöntjük két bögre forró vízzel. Hagyjuk egy kis ideig forrni. Ezután fedővel letakarjuk, és hagyjuk puhulni.
Amikor a karajszeletek elfőtték a levet és megpuhultak, beletesszük a zöldségkeveréket. Átrotyogtatjuk, ha kell, utána sózunk.
Forrón tálaljuk.