Zöldséges lencsesaláta
Hozzávalók:
Öntet:
|
|
Elkészítés:
A lencsét hideg vízbe jól átmosni, majd feltenni főni. A főzővízbe sót és ételízesítőt tenni, majd puhára főzni benne a lencsét.(kb. 20 perc főzési idő alatt megpuhul) Végül leszűrni és teljesen kihűteni.
A sárgarépát és a paszternákot megpucolni, majd vékony csíkokra felszeletelni.
Egy edénybe beletenni először a sárgarépát, majd felönteni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megszórni egy kis sóval, majd pár perc alatt puhára főzni. Ekkor szűrőkanállal kiszedni, majd a paszternákot beletenni a főzőlébe és azt is pár perc alatt puhára főzni.
Végül azt is leszűrni majd minden hozzávalót teljesen kihűteni.
Egy tálkába tenni a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a mustárt és jól kikeverni. Ezután hozzáadni egy csipet, sót és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehér borsot.
A hagymát nagyon apróra felkockázni, majd ezt is belekeverni.
Egy tálba tenni a kihűlt lencsét, a sárgarépát és a paszternákot, majd óvatosan hogy ne törjön összekeverni.
Végül leönteni az előzőleg jól kikevert öntettel, majd szintén nagyon óvatosan összeforgatni.
1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
Sültek vagy virsli mellé tálalni. Pirított mandulával megszórva, magában is fogyasztható!