Zöldséges leves kacsaszívvel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, a póréhagymát, újhagymát, répát, petrezselyemgyökeret, paprikákat karikára, a karalábét, krumplit, zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a zeller és petrezselyemleveleket nagyobb darabokra, a kacsaszíveket félbevágom.
A hagymát egy lábasban kacsazsírban megdinsztelem, majd ráteszem a kacsaszíveket, és fehéredésig sütöm.
Belerakom a zöldségeket (a gomba és a petrezselyem, valamint a zellerlevél kivételével, ezt majd később adom hozzá), dinsztelem.
Végül fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kb. 20 perc elteltével beleteszem a gombát és a zöldeket, és tovább főzöm, mindaddig, míg a kacsaszív megpuhul.
(Nekem ez kb. 2 óra után sikerült, ezért fenntartásokkal fogadom azon bejegyzéseket, melyek csak 20 perces főzést tartanak szükségesnek. A szív a legkeményebb izomzat, kizártnak tartom, hogy 20 perc alatt megpuhul.)
Mikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés fehér bort.
Tálalok.