Főoldal / Egytálételek / Zöldséges sült rizs

Zöldséges sült rizs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges sült rizs

Zöldséges sült rizs

Hozzávalók:

  • 12 dkg barna rizs (előfőzött)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák (v. zöldség)
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db lila hagyma
  • 3-4 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • sajt
  • 2 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst a tasakon lévő leírás szerint puhára főzni. (mivel ez kb. 40-45 perc így azzal kell kezdeni) Ezután alaposan lecsepegtetni, majd kihűteni.

A zöldségeket megtisztítani, majd zsülienre vágni. A hagymát megpucolni, majd apróra felvágni.

A wokba beleönteni az olajat majd felhevíteni. Ezután hozzáadni a hagymát és kevergetve 1-2 perc alatt üvegesre párolni. Ezután hozzáadni a zsülienre vágott sárgarépát és a paszternákot (v. zöldséget) és pár perc alatt roppanósra párolni. Ezután hozzáadni a zöldborsót (amennyiben fagyasztottat használunk nem kell felengedni, mehet fagyosan a zöldségekhez) és pár perc alatt puhára párolni.

A puhára párolódott zöldségeket ízlés szerint sózni, megszórni őrölt borssal, majd hozzáadni a készre főzött, kihűtött rizst és óvatosan összeforgatni. Ezután a közepébe egy mélyedést csinálni, majd az előzőleg villával felvert tojásokat beleönteni. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze kevergetve készre sütni.
Végül a tetejére ízlés szerint sajtot reszelni, hogy kissé ráolvadjon.

Tipp / megjegyzés:
Rögtön még melegen tálalni. Ízlés szerint tálalás előtt, még reszelt sajttal megszórni.

Zöldséges sült rizs 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére