Zöldséggel töltött fasírozott
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A brokkolit és a karfiolt rózsára szedjük. A répát karikákra felszeleteljük.A zöldségeket sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük.
A zsemléket beáztatjuk, a hagymát felszeleteljük, és kevés olajon megpirítjuk. A húst tálba tesszük hozzáadjuk a kicsavart zsemléket, a pirított hagymát, a fokhagymát, a tojásokat, és ízlés szerint befűszerezzük. Alaposan összedolgozzuk.
Egy hőálló tálat kikenünk kevés olajjal, és a hús felét belesimítjuk. A tetején eloszlatjuk a brokkolit, a karfiolt, és a répát. A maradék hússal betakarjuk, és lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon készre sütjük. Ha kész levesszük róla a fóliát, hogy a hús megpiruljon egy kicsit.
Felszeletelve, tetszés szerinti körettel, vagy salátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Lassú tűznél süssük hogy rendesen átsüljön a hús.