Főoldal / Levesek / Zöldségkrémleves II

Zöldségkrémleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségkrémleves II

Zöldségkrémleves II

Hozzávalók:

  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 közepes burgonya
  • ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • 2-3 evőkanál olaj
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk és felaprítjuk.

A répát és a zellert kevés olajon 3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a burgonyát és készre főzzük.

Amikor az összes zöldség megpuhult, botmixerrel pépesítjük. (Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk.) Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és összeforraljuk.

Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére