Zöldségkrémleves ropogós halkockákkal – paleo
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy fazékban melegítsük fel a zsírt, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát és a póréhagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát, pirítsuk át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát, a fűszereket és főzzük félpuhára.
Tegyük a levesbe a zellert és a cukkinit is, valamint ha szükséges pótoljuk a vizet és főzzük puhára. Ha kész, turmixoljuk le az egészet, szükség szerint sózzuk és ízesítsük még fűszerekkel.
A halat vágjuk kis kockákra. A sót keverjük el a paprikával és a citromborssal, majd forgassuk meg benne a halkockákat. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, (legyen jó forró) és süssük benne ropogósra a halat.
A levest a halkockákkal és ízlés szerint balzsamecettel meglocsolva kínáljuk.balzsamecettel.
Tipp / megjegyzés:
Hal helyett csirkemell kockákkal is elkészíthetjük.