Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Zöldségsaláta

Zöldségsaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségsaláta

Zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • sárgarépa
  • paszternák
  • zöldborsó
  • csemege kukorica

Öntet:

  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • méz
  • csípős-magos mustár
  • csipet só
  • pici víz
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sárgarépát és a paszternákot megtisztítani, majd vékonyan felkarikázni.

A zöldborsót és a kukoricát kivenni a fagyasztóból és hagyni, hogy maguktól kiengedjenek.

Minden hozzávaló zöldséget, enyhén sós vízben félpuhára főzni, majd leszűrni és teljesen kihűteni.(ez kb. minden zöldségnél 2-3 perc)

Az öntethez valókat egy tálba önteni, majd jó alaposan összekeverni. Ízlés szerint lehet édesebbre, ecetesebbre készíteni.

Végül a teljesen kihűlt zöldségeket leönteni az öntettel, majd kézzel óvatosan összeforgatni. Rövid ideig állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek. (közben többször óvatosan összekeverni)

 

Zöldségsaláta 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére