Főoldal / Egytálételek / Zöldspárgás gombás omlett baconnel sajttal

Zöldspárgás gombás omlett baconnel sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldspárgás gombás omlett baconnel sajttal

Zöldspárgás gombás omlett baconnal sajttal 1

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldspárga
  • darabolt bacon
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej csiperke gomba 
  • petrezselyem
  • koriander levél
  • néhány római salátalevél
  • vaj
  • füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárgák fás részét levágom, majd a sípokat kettévágom. Sós vízben megfőzöm. Közben a hagymákat és a petrezselymet aprítom, a sajton lereszelem a nagy lukon.

A paradicsomot kockára vágom. A tojásokat felverem, sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót, beleteszem a petrezselymet, összekeverem.

Egy serpenyőben a bacont megsütöm, ráteszem a hagymákat, megdinsztelem, majd a gombát és paradicsomot, valamit a spárgát is belerakom, átkeverem, majd félreteszem.

A serpenyőbe teszek vajat. Amikor megolvadt, beleöntöm a tojást, egy lapáttal kicsit meghúzogatom, amikor majdnem kész, az egyik felére pakolom a zöldségeket, a reszelt sajtot.

Majd ráhajtom a másik felét, s egy római saláta levelekkel borított tányérra csúsztatom. Díszítem paradicsomszeletekkel és koriander levéllel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére