Zsályás vajban sült csirkemell és hagymás túrófánk sajtmártással
Hozzávalók:A csirkemellhez:
A túrófánkhoz:
A pórés sajtmártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket bekenjük a csirke fűszer, a zúzott fokhagyma és a fehérbors keverékével. (csirkefűszer helyett használhatunk olyan házi fűszerkeveréket amit szeretünk) A zsálya leveleket felaprítjuk, a kisebbeket egyben hagyjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk az olajat és a vajat, beledobjuk a zsályát és kisütjük benne a csirkemell szeleteket. (Lehet csak olajon is sütni, de szerintem a vajon sült hús sokkal finomabb.)
A túrófánkhoz a túrót áttörjük, kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a sót, a fűszereket, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a ropogós sült hagymát. ( Én zacskós sült hagymát használtam, amit otthon is lehet venni az Ikeában, de házilag is el lehet készíteni.)
Két evőkanál segítségével megformázzuk őket és közepesen forró olajban megsütjük. Az olaj ne legyen nagyon forró, mert a fánk közepe nyers marad, kívül pedig gyorsan megég.
A szószhoz a vajat megolvasztjuk, rádobjuk a póréhagyma szeleteket, és kevergetve megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, és a tejet apránként hozzáöntve besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a krémsajtot is hozzákeverjük. Ahogy hűl, eléggé besűrűsödik, de kis folyadékot hozzáadva fel lehet hígítani.
Nagyon finom, vasárnapi menünek tökéletes.