Főoldal / Szárnyas Ételek / Zsályás vajban sült csirkemell és hagymás túrófánk sajtmártással

Zsályás vajban sült csirkemell és hagymás túrófánk sajtmártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zsályás vajban sült csirkemell és hagymás túrófánk sajtmártással

Zsályás vajban sült csirkemell és hagymás túrófánk sajtmártással

Hozzávalók:

A csirkemellhez:

  • 0,5 kg csirkemell filé szeletben
  • 1-2 tk. csirkemell steak fűszer
  • 1/2 tk. fehérbors
  • 5-8 dkg vaj
  • 2 ek. olíva olaj
  • kb. 10-15 friss zsenge zsályalevél
  • 3 gerezd fokhagyma összenyomva

A túrófánkhoz:

  • 25 dkg túró áttörve
  • 2 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • só, bors
  • 10 dkg ropogós sült hagyma (nálam bolti)
  • 1/4 tk. őrölt kömény
  • 1/4 tk. őrölt koriander 
  • olaj a sütéshez

A pórés sajtmártáshoz:

  • 1 szál póréhagyma finomra szeletelve
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • só, bors
  • 10 dkg natúr krémsajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket bekenjük a csirke fűszer, a zúzott fokhagyma és a fehérbors keverékével. (csirkefűszer helyett használhatunk olyan házi fűszerkeveréket amit szeretünk) A zsálya leveleket felaprítjuk, a kisebbeket egyben hagyjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk az olajat és a vajat, beledobjuk a zsályát és kisütjük benne a csirkemell szeleteket. (Lehet csak olajon is sütni, de szerintem a vajon sült hús sokkal finomabb.)

A túrófánkhoz a túrót áttörjük, kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a sót, a fűszereket, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a ropogós sült hagymát. ( Én zacskós sült hagymát használtam, amit otthon is lehet venni az Ikeában, de házilag is el lehet készíteni.)

Két evőkanál segítségével megformázzuk őket és közepesen forró olajban megsütjük. Az olaj ne legyen nagyon forró, mert a fánk közepe nyers marad, kívül pedig gyorsan megég.

A szószhoz a vajat megolvasztjuk, rádobjuk a póréhagyma szeleteket, és kevergetve megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, és a tejet apránként hozzáöntve besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a krémsajtot is hozzákeverjük. Ahogy hűl, eléggé besűrűsödik, de kis folyadékot hozzáadva fel lehet hígítani.

Nagyon finom, vasárnapi menünek tökéletes.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére