Zsebes pita
Hozzávalók:(8-10 darabhoz)
|
|
Elkészítés:
A langyos cukros vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8-10 egyforma részre vágjuk, és egyenként gombócokat formázunk belőlük. Letakarva újabb 10-15 percig pihentetjük őket. Kissé lisztezett deszkán egyesével kör alakúra nyújtjuk a gombócokat. kb. 1cm vastagok legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Sütés közben felpúposodik, és ahogy elkezd kicsi színt kapni már el is készült.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
A megsütött pitát, ízlés szerint fűszerezett sült hússal és zöldségekkel megtöltjük, majd öntettel meglocsolva kínáljuk.