Zselé tojás
Hozzávalók:
Egyéb:
|
|
Elkészítés:
A tojás héját össze gyűjtjük, a fehér belső hártyát óvatosan kiszedjük. (lásd a képen)
A zöldségeket megpároljuk, sózzuk egy csepp őrölt borsot is teszünk rá.
A húslevesben feloldjuk a zselatint, majd a tiszta tojás héját negyed részig töltjük vele, ezután kiskanállal bele kanalazzuk a párolt zöldséget. Ha kevés a leve utána töltünk.
Tojás tartóba állítva betesszük, így kerül a hűtőbe dermedni.
Húsvét reggelig a hűtőbe tároljuk. Óvatosan megpucoljuk és főtt sonka, vagy a sonka répa mellé kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Igaz hogy vigyázni kell a tojás héjjal, mert könnyen törik, de megéri a vesződést főleg ha gyerek is van, mert nagyon mutatós és örül neki. A húsvéti hangulatot fokozza, ha répa sonkát is készítünk hozzá.