Főoldal / Tészta ételek / Zsemlegombóc

Zsemlegombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zsemlegombóc

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 3 db tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál só
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

2 x 2 cm-re felkockázzuk a zsemléket és egy nagyobb serpenyőben aranybarnára megpirítjuk.

A lisztből, a  tojásból, a sóból, és a vízből sűrű nokedli tésztát készítünk és belekeverjük a kihűlt zsemlekockákat.

Egy evőkanállal adagolva, vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és bő, forró sós vízben kifőzzük.
Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor készültek el. ( kb. 5-8 perc)
Szaftos,tokányos jellegű ételekhez kínáljuk.

Zsemlegombóc 2.67/5 (3 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére