Elmentem!Zserbó palacsinta
Hozzávalók:
- 2 bögre rizsliszt
- fél dl olaj
- 1 tojás
- ásványvíz szükség szerint
- diabetikus lekvár
- 10 dkg darált dió
- édesítő ízlés szerint
- pici fahéj
- 1 tábla csoki
- 1 ek olaj
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A lisztből, az olajból a tojásból, az ásvány vízből, palacsintatésztát keverünk. Forró serpenyőben palacsintákat sütünk belőle.
A palacsintákat egymásra rétegezzük az alábbiak szerint. A tányérra rakunk egy palacsintát, megkenjük vékonyan lekvárral, és meg szórjuk az édesített fahéjas dióval. Befedjük a következő palacsintával, és így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók.
A csokit vízgőz felett 1ek olajjal megolvasztjuk, és a palacsintatorony tetejére öntjük. Ha a máz megdermedt, szeleteljük és kínáljuk.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!