Zserbó pite – paleo
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba és vegyítsük el. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük el. Ez a tészta nedves, nem nyújtható.
Egy kis tepsit vagy piteformát (én 20×20 cm formát használtam) béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát egyenletesen, majd egy kanállal egyengessük el a tetejét. Tegyük 160 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőbe és 10 perc alatt süssük elő.
A tojásfehérjéket keverjük habosra, de nem kell kemény habbá verni. Keverjük bele az édesítővel elvegyített darált diót.
Vegyük ki az elősütött tésztát és kenjük meg bőségesen a lekvárral. Oszlassuk el a lekváron a diós habot és toljuk vissza a sütőbe. Süssük még kb 18-20 percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Olvasszuk fel a csokit a kókuszolajjal együtt vízgőz felett, majd vonjuk be vele a sütemény tetejét.
Kockákra vágva kínáljuk.