Zserbó szaloncukor házilag
Hozzávalók:A töltelékhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A diót, a kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.
Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk, belőle tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba. (kb 5 perc)
Közben a csokoládét apróra vágjuk, és vízgőz felett felolvasztjuk.
A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.
Én sütőpapírból vágtam kis lapokat, amihez alufóliát és színes fóliát használtam, hogy lecsomagoljam. Így valóban úgy néznek ki, mint a bolti szaloncukrok.