Főoldal / Desszertek / Zserbó szaloncukor házilag

Zserbó szaloncukor házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbó szaloncukor házilag

Zserbó szaloncukor házilag

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 300 g dió (darált)
  • 200 g keksz – háztartási (darált)
  • 150 g sárgabarack lekvár
  • 3 teáskanál aszalt sárgabarack

A bevonáshoz:

  • 300 g csokoládé – ét (45-59%-os, olvasztott)
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A diót, a kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.
Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk, belőle tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba. (kb 5 perc)

Közben a csokoládét apróra vágjuk, és vízgőz felett felolvasztjuk.

A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.

Én sütőpapírból vágtam kis lapokat, amihez alufóliát és színes fóliát használtam, hogy lecsomagoljam. Így valóban úgy néznek ki, mint a bolti szaloncukrok.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére