Zserbópite
Hozzávalók:
A linzer tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat és a cukrot habosra kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és apránként a vajas keverékhez dolgozzuk. Végül belekeverjük a darált diót, és gombócot formázunk belőle. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni 40-60 percet.
Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A tojásokat elkeverjük a cukorral, a lekvárral és a darált dióval.
A tésztát 2 részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk a piteformánk méretére (nálam 28cm), majd rásimítjuk a töltelék felét. Megszórjuk durvára vágott dióval, és darabolt csokoládéval.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A tészta és a töltelék másik felével is így járunk el.
Ha a zserbópite megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a tepsiből kivéve éles késsel szeleteljük.
Tipp / megjegyzés:
A zserbópitét, gyorsan elkészíthetjük egy dolgos hétköznapon is.
A tésztát akár a sütést megelőző nap is elkészíthetjük, és becsomagolva a hűtőben pihentetjük.
Az elkészítési idő a sütés idejét nem tartalmazza.