Főoldal / Desszertek / Zserbópite

Zserbópite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbópite

Zserbópite

Hozzávalók:

  • (2db 28cm-es piteformához)

A linzer tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg cukor
  • 13 dkg darált dió

A töltelékhez:

  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 35 dkg baracklekvár
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5-10 dkg csokoládé (attól függően, hogy ki mennyire szereti csokisan)
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat és a cukrot habosra kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és apránként a vajas keverékhez dolgozzuk. Végül belekeverjük a darált diót, és gombócot formázunk belőle. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni 40-60 percet.

Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A tojásokat elkeverjük a cukorral, a lekvárral és a darált dióval.

A tésztát 2 részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk a piteformánk méretére (nálam 28cm), majd rásimítjuk a töltelék felét. Megszórjuk durvára vágott dióval, és darabolt csokoládéval.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A tészta és a töltelék másik felével is így járunk el.
Ha a zserbópite megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a tepsiből kivéve éles késsel szeleteljük.

Tipp / megjegyzés:
A zserbópitét, gyorsan elkészíthetjük egy dolgos hétköznapon is.
A tésztát akár a sütést megelőző nap is elkészíthetjük, és becsomagolva a hűtőben pihentetjük.
Az elkészítési idő a sütés idejét nem tartalmazza.

Zserbópite 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére