Elmentem!Zúzapörkölt tört burgonyával
Hozzávalók:
- 1/2 kg zúza
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- babérlevél
- pörkölt szaft kocka
- pirospaprika
- ételízesítő
- 1/2 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
- olaj
|
Elkészítési idő: |
1óra 45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, nagy kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
A zúzát megmossuk és kicsire vágjuk, majd bele tesszük a hagyma mellé, és fehéredésig dinszteljük. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a pörköltszaft kockát.Amikor puha a zúza, bele öntjük a bort és össze forraljuk. Ahogy forrni kezd, kapcsoljuk le a lángot.
A megfőtt burgonyát közben leszűrjük, és a krumplitörővel megtörjük. Tálalhatunk.
Tipp / megjegyzés:
Azért kell a zúzát apróra vágni, hogy előbb megfőljön, a bortól meg finomabb lesz.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!