Adventi kocka
Hozzávalók:(kb. 30 db nagy kockához)
A tészta lekenéséhez:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tepsi mérete: 25×39 cm
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 ek. forró vízben feloldjuk.
A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként bele dolgozzuk a tojásokat.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát két adagra osztjuk.
Az egyik adagba belekeverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és belesimítjuk a csokoládés tésztát.
Ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk majd villával egyszer lazán megkeverjük. (hogy márványos legyen)
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 ek. lekvárral.
A pudingport a tejjel, és a cukorral felfőzzük. Még a melegen belekeverjük a darált mogyorót.
Langyosra hűtjük, majd kiveszünk a krémből kb. 2dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint.
Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük.
A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük.
Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Majd kb. 2 óra múlva kockákra vágjuk, és tetszés szerint díszítjük.