Főoldal / Desszertek / Adventi kocka

Adventi kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Adventi kocka

Adventi kocka

Hozzávalók:

(kb. 30 db nagy kockához)
A tésztához:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 tk. instant kávépor(3 in1)
  • 50 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • csipetnyi só
  • 45 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 ek. kakaópor

A tészta lekenéséhez:

  • 2-3 ek. vegyes ízű lekvár

A krémhez:

  • 2 cs. tejszínes pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg darált mogyoró
  • ízlés szerint cukor
  • 2,5 evőkanál zselatin
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsi mérete: 25×39 cm

A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 ek. forró vízben feloldjuk.

A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként bele dolgozzuk a tojásokat.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát két adagra osztjuk.
Az egyik adagba belekeverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és belesimítjuk a csokoládés tésztát.
Ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk majd villával egyszer lazán megkeverjük. (hogy márványos legyen)
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 ek. lekvárral.

A pudingport a tejjel, és a cukorral felfőzzük. Még a melegen belekeverjük a darált mogyorót.
Langyosra hűtjük, majd kiveszünk a krémből kb. 2dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint.
Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük.

A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük.
Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Majd kb. 2 óra múlva kockákra vágjuk, és tetszés szerint díszítjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére