Áfonyakrémes marcipánnal bevont rolád
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába teszünk egy evőkanál cukrot, a vizet, az olajat majd géppel kihabosítjuk.
A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A sütőporos liszttel váltakozva óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk és vékonyan rákenjük a tésztamasszát. 170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kisült papirostól feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet.
A tejszínt a porcukorral felverjük. Hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a már előre kikevert mascarponét.
A kihűlt piskótalapot kitekerjük levesszük róla a sütőpapírt és a krém háromnegyed részét a lapra kenjük. A krémre még vékonyan 2-3 kanál áfonyalekvárt simítunk. Óvatosan feltekerjük a roládot.
A maradék krémmel vékonyan bevonjuk, majd rásimítjuk a vékonyra kinyújtott fehér marcipánt. Ízlés és alkalom szerint díszítjük.